De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Actiefoto tijdens Special Olympics

G-Sport

Personen met een handicap moeten volwaardig deel kunnen uitmaken van het Limburgs sportleven. Het provinciebestuur wil daarom zoveel mogelijk reguliere sportclubs en -organisaties aanzetten om G-sport op te nemen binnen hun werking. Hiervoor biedt het Sportcentrum Dommel tal van ondersteuningsmogelijkheden aan.

Die ondersteuning, zowel op coördinatievlak als logistiek en financieel, is een prima stimulans om het G-sportnetwerk in Limburg stelselmatig te laten groeien. De jarenlange doorgedreven Limburgse inzet zorgt ervoor dat onze provincie vandaag heel wat sportieve troeven en mogelijkheden biedt voor personen met een handicap.

Naast G-sport biedt het provinciebestuur nog ondersteuning (wapen- en jachtvergunningen, Provinciale Uitleendienst, ...).

Ontdek alle provinciale G-sport-gerelateerde ondersteuning.

duiker met een beperking
Provinciale Uitleendienst Limburg (PUL)
Wapen

Nieuws

vrijdag, 14 september 2018
Bezoek het Provinciehuis tijdens Open Bedrijvendag op 7 oktober 2018 van 10 tot 17 u.
Zondag 7 oktober 2018 opent het Provinciehuis de deuren tijdens Open Bedrijvendag. Nieuwsgierig naar wat een provinciebestuur eigenlijk is? Wil je weten wat er allemaal gebeurt in dat grote...
dinsdag, 27 maart 2018
Week van de Provinciedomeinen - natuurlijk genieten - van 9 tot 15 april 2018
Onze Limburgse provinciedomeinen Bokrijk, Dommelhof en Nieuwenhoven bestaan samen meer dan 150 jaar. Ze vieren dit met een gevarieerd aanbod aan activiteiten voor jong en oud tijdens de “Week van de...