De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om in de site te navigeren, of om te voorzien in door jou aangevraagde faciliteiten.
Functionaliteitscookies
Deze cookies verbeteren van de functionaliteit van de website door het opslaan van jouw voorkeuren.
Prestatiecookies
Deze cookies helpen om de prestaties van de website te verbeteren, waardoor een betere gebruikerservaring ontstaat.
Online surfgedrag gebaseerde reclame cookies
Deze cookies worden gebruikt om op de gebruiker op maat gemaakte reclame en andere informatie te tonen.

Pascale Naessens en Tim Van Steenbergen juryvoorzitters BKRK-award #Smaak

De BKRK-award blijft in 2022 voor Bokrijk één van de vele manieren om vakmanschap op een voetstuk te plaatsen. De wedstrijd, die al toe is aan zijn zevende jaargang, stelt dit jaar smaakbeleving centraal.

“Met de BKRK-award #Smaak zoekt Bokrijk een product of een dienst dat de smaakbeleving naar een hoger niveau tilt. De keuze van het materiaal voor de uitwerking ligt volledig in de handen van de ontwerper. Dankzij professionele begeleiding van onder meer juryvoorzitters Pascale Naessens en Tim Van Steenbergen, bieden we de deelnemers een onevenaarbare ervaring aan”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Bokrijk.

De juryvoorzitters zijn twee creatieve ondernemers: culinair auteur en keramiste Pascale Naessens en modeontwerper Tim Van Steenbergen. Ze worden bijgestaan door vaste juryleden Pascal Cools, managing director bij Flanders DC en Amélie Rombauts, designcoördinator bij Knack Weekend.

“De geselecteerde deelnemers kunnen dit jaar tijdens hun proces rekenen op nog meer expertise. Met Davy Jacobs en Peter de Cupere hebben we twee autoriteiten in huis op vlak van smaakbeleving. Davy Jacobs is sinds 2005 directeur van het Jenevermuseum en beschikt over een uitgebreide kennis van jenever en het Belgisch stokerij- en gastronomisch erfgoed. Peter de Cupere, auteur en olfactorisch (geur) kunstenaar, heeft al meer dan 700 kunstwerken gerealiseerd met betrekking tot geurperceptie en -belevenis en behaalde in 2019 zijn doctoraatstitel. Beide zijn samen met de jury aanwezig tijdens een meet & greet met 10 geselecteerde kandidaten”, aldus Igor Philtjens.

Verloop van de wedstrijd

De beoordeling van de dossiers gebeurt op verschillende criteria zoals duurzaamheid, innovatie en presentatie. Op basis van een selectie door de juryleden worden er tien dossiers weerhouden. Na een intensieve begeleiding tijdens het traject met onder meer de meet & greet, jurymomenten en een publieksstemming, zal er uiteindelijk één winnaar verkozen worden op 8 september 2022. Die winnaar maakt deel uit van het BKRK-netwerk, kan blijven rekenen op de expertise van Bokrijk en zijn partners en krijgt onder meer een reportage in Knack Weekend. Kandidaten kunnen hun inzending indienen via de website van Bokrijk tot en met 21 april 2022.

Smaak in het Openluchtmuseum

Vanaf deze zomer kun je de gerestaureerde Pastorij uit Schriek bezoeken. Zowel in de historisch ingerichte woonkamer van de pastoor, als de belevingsvolle verdieping en in de tuin staat de tafel centraal, met als algemene vraagstelling hoe verbindend de tafel vandaag de dag nog is. Er wordt geproefd van thema’s als zingeving en gemeenschapsgevoel en geparticipeerd in boeiende verhalen van vroeger en nu. Maar ook de collectie, de moes- en volkstuin, kruiden en bloemen tot gastronomie toe dragen bij aan een ware smaakbeleving in de brede zin van het woord. In navolging introduceert curator Tim van Steenbergen samen met Pascale Naessens de BKRK-award #Smaak.